Taina Sfântului Maslu a fost oficiată în Capela Spitalului Bolintin

7 Aprilie 2016 13:32 Episcopia Giurgiului

Miercuri, 6 aprilie 2016, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi și diaconi, a oficiat Taina Sfântului Maslu în Capela „Sfinţii Doctori fără de arginți” și „Sfântul Luca al Crimeei” a Spitalului Bolintin.

În cuvântul de învăţătură rostit la final, Preasfinția Sa a vorbit despre săvârșirea Tainei Sântului Malsu, mai ales in Capela unui Spital, deoarece este taina prin care sufletele credincioșilor, atinse de boală, suferinţă şi durere, primesc alinare. Totodată, a subliniat importanța postului în viața creștinilor, deoarece postul ușurează trupul, ferindu-l de anumite boli, iar sufletul este ajutat să se curățească mult mai ușor prin Sfintele Taine ale Bisericii.

La final, Chiriarhul a oferit capelei spitalului o icoană a Sfinților Martiri Brâncoveni, adusă de la Centrul Cultural Pastoral „Gavril Drugănescu”, iar preoților slujitori mai multe daruri. De asemenea, credincioșii prezenți au primit revista „Familia Ortodoxă”.

La slujbă au participat cadre medicale, personalul administrativ, bolnavii internaţi în spital, precum și credincioşi din comuna Bolintin Deal.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

Ultimele din categorie