Taina Sfântului Maslu, în Parohia Clejani - Protopopiatul Mihăilești

5 Aprilie 2016 12:26 Episcopia Giurgiului

Luni, 4 aprilie 2016, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârşit Taina Sfântului Maslu la Parohia Clejani, Protopopiatul Mihăilești.

Pentru bucuria celor prezenți au fost aduse și așezate spre închinare părticele din Moaștele Sfintei Ecaterina și o copie a icoanei Maicii Domnului Gherontisa, care împodobeşte Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni", Protopopiatul Giurgiu (adusă încă din anul 2014 de o delegaţie de la Chilia „Sfântul Gheorghe" din Sfântul Munte Athos, condusă de părintele Petroniu Cobzaru).

În cuvântul de învăţătură, Preasfinția Sa a vorbit despre cât de importantă este credinţa pentru cei care cer de la Dumnezeu vindecare sufletească şi trupească, exemplificând concret, în acest sens, vindecările săvârşite de Mântuitorul, în pericopele evanghelice ce se citesc în timpul Sfântului Maslu. Totodată, Chiriarhul a subliniat că în această perioadă a Sfântului şi Marelui Post, creştinii sunt datori să-L căute pe Hristos, pentru ca prin El să primească tămăduire trupului şi sufletului şi să se unească în mod real cu El prin Sfânta Împărtăşanie.

La final, Preasfințitul Părinte Ambrozie a oferit părintelui Cristea Daniel, paroh bisericii, mai multe volume de cărți și o icoană scluptată și pictată, reprezentând Cina cea de Taină, iar preoților slujitori, Albumul „Bolintin Deal - o istorie în imagini și cuvinte", Monografia „Schitul Sfântul Nicolae" şi revistele „Convorbiri Literare" şi „Familia Ortodoxă".

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

Ultimele din categorie