40 de ani de la sfințirea Bisericii din Oarța de Sus

În Duminica a doua după Paști, numită și Duminica Sfântului Apostol Toma, pe 8 mai 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în satul natal, Oarța de Sus, județul Maramureș.

Cu prilejul sărbătoririi hramului locașului de cult și a împlinirii a 40 de ani de la sfințirea lui, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a săvârșit Sfânta Liturghie, de la ora 10.00, pe un altar de vară din preajma bisericii. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, iar după citirea Evangheliei a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat faptul că fiecare dintre noi avem șansa unei întâlniri directe cu Dumnezeu, prin participarea la Sfânta Liturghie și prin Sfânta Împărtășanie.

Unul dintre foştii preoti parohi, care a păstorit timp de 16 ani comunitatea din Oarţa de Sus, părintele Vasile Bancoș a facut o scurtă incursiune în istoria bisericii din localitate și a mulţumit Înaltpreasfințitului Părinte Andrei pentru consecvenţa cu care participă, de peste 26 de ani de când este arhiereu, la hramul bisericii din localitatea natală.

La final, preotul paroh Dumitru Vlad i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Andrei pentru prezența în mijlocul credincioșilor și pentru purtarea de grijă pe care o are față de comunitatea din Oarța de Sus. În cadrul slujbei, copiii s-au împărtășit, iar la final, ierarhul le-a împărțit acestora cărți de rugăciuni atat celor mari cat si celor mici. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal A Capella de la Seminarul Teologic din Cluj-Napoca.

Biserica din Oarța de Sus poartă hramul Sfântul Apostol Toma și a fost sfințită în anul 1976 de către vrednicul de pomenire Arhiepiscop Teofil Herineanu.

Sursa: radiorenasterea.ro

Ultimele din categorie