Canonul cel Mare şi Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite, la Mănăstirea Rohia

La Mănăstirea „Sfânta Ana” de la Rohia, joi, în a patra zi a Postului Mare din acest an, prin tradiţie de un sfert de secol, Ierarhii Eparhiei Maramureşului şi Sătmarului au oficiat Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul şi Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite.

Slujba Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul a fost oficiată, la orele serii, de Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, înconjurat de un sobor de preoţi din mănăstire, în frunte cu arhimandritul Macarie Motogna, egumenul complexului monahal, alături de alţi preoţi din afara mănăstirii, veniţi de la parohiile din jur.

La Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite a sosit şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Justinian, Întâistătătorul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, care, la vârsta de aproape 95 de ani, este decanul de vârstă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Înaltpreasfinţitul Părinte Justinian a asistat la oficierea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte sfinţite şi s-a împărtăşit, după o zi de ajun de aproape 24 de ore.

„Postul a început din Rai, a fost rânduit de la începutul neamului omenesc. Deci, postul este rânduit de la începutul neamului omenesc şi stă sub semnul cifrei 40: 40 de zile a postit Mântuitorul în pustie înainte de a începe lucrarea Sa dumnezeiască; 40 de zile ţine Postul Naşterii Mântuitorului; 40 de zile are Postul Mare, la care se adaugă zilele din Săptămâna Patimilor. 40 de ani a fost purtat prin pustie poporul ales al lui Israel. Pregătiţi-vă de sfânta Înviere a lui Hristos timp de 40 de zile!”, a îndemnat Înaltpreasfinţitul Părinte Justinian.

Sursa: radiorenasterea.ro

Ultimele din categorie