Hramul bisericii „Sfinţii Împăraţi” din Satu Mare

În ziua sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi mama sa Elena, 21 mai 2016, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica din municipiul Satu Mare care îi are ca ocrotitori pe Sfinţii Împăraţi.

Din sobor au făcut parte peste 25 de preoţi şi diaconi din municipiul Satu Mare şi Baia Mare, precum şi din parohiile apropiate. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul bisericii, dirijat de prof. Ramona Boitor-Socolan.

În cuvântul său, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a vorbit despre viaţa pilduitoare şi virtuţile Sfinţilor Împăraţi, arătând-o pe Sfânta Elena drept exemplu de mamă creştină. Totodată, Preasfinţia Sa a evidenţiat faptul că Sfântul Constantin cel Mare sprijinit Biserica lui Hristos prin legile sale.

„Ca mare şi bun creştin, Constantin cel Mare a convocat Sinodul I ecumenic de la Niceea, în cadrul căruia s-au stabilit, pe lângă alte lucruri importante pentru creştinism, şi primele capitole din Simbolul de Credinţă. Împărăteasa Elena a fost primul pelerin creştin la Locurile Sfinte, dar şi primul arheolog creştin, pentru faptul că a descoperit Crucea pe care a fost Răstignit Mântuitorul Iisus Hristos”, a spus Preasfinţia Sa.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie