Preoţii din Protopopiatele Satu Mare, Carei şi Oaş s-au reunit la Mănăstirea Scărişoara Nouă

Preoţii din Protopopiatele Satu Mare, Carei şi Oaş s-au reunit marţi, 17 mai 2016, de la ora 8.00, la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Scărişoara Nouă, în prezența Preasfinţitului Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

Conferinţa a început cu Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de Protopopul de Satu Mare, părintele Ioan Socolan, Protopopul de Carei, părintele Marian Crainic, de Protopopul de Oaş, părintele Mihai Feher şi arhimandritul Timotei Bel, stareţul mănăstirii şi exarhul mănăstirilor din Eparhie, în prezenţa tuturor preoţilor din cele trei protopopiate, mulţi dintre aceştia împărtăşindu-se. La Sfânta Liturghie a asistat Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul

Tema conferinţei s-a intitulat „Perspectivele educaţiei religioase în societatea românească”, în contextul declarării, de către Patriarhia Română, a anului 2016 ca „An omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin-ortodox”. Referatul a fost întocmit şi susţinut de părintele Milan Bălan, consilier eparhial al Sectorului Educaţional.

„În referat se face o scurtă abordare a principalelor elemente ale educaţiei creştine de-a lungul timpului, o descriere a tabloului actual al educaţiei religioase (familia, Biserica, Şcoala), impactul secularizării şi al confruntărilor sociale asupra educaţiei religioase, cu provocările contemporane, prezentarea învăţământului teologic din Eparhie”, a anunţat Andrei Fărcaş, de la Biroul de Presă al Eparhiei.

În finalul conferinţei a luat cuvântul Preasfinţia Sa, care s-a referit la misiunea complexă a preoţilor privind educaţia tineretului, modul de comunicare cu tinerii, încrederea pe care aceştia trebuie să o aibă în Biserică şi în preoţii ei.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie