Slujbă de pomenire pentru ÎPS Justinian, la Rohia

Parastasul de 40 de zile pentru vrednicul de pomenire Înaltpreasfințitul Părinte Justinian va avea loc în data de 8 decembrie 2016, la Mănăstirea Rohia. Hotărârea a fost luată în cadrul ședinței Permanenței Eparhiale a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului din data de 24 noiembrie 2016.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, și Mitropolitul Clujului, Maramureșului şi Sălajului, a prezidat joi 24 noiembrie, de la ora 10.30, ședința Permanenței Eparhiale a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului în calitate de locțiitor de episcop al acestei eparhii. În cadrul şedinţei a fost hotărâtă organizarea parastasului de 40 de zile pentru vrednicul de pomenire Înaltpreasfințitul Părinte Justinian în data de 8 decembrie la Mănăstirea Rohia.

De asemenea, au mai fost discutate următoarele teme: convocarea Adunarii Eparhiale, care va avea loc în data de 9 decembrie la reședința mitropolitană din Cluj-Napoca, drepturile de autor privind moștenirea culturală a Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Justinian și clarificarea juridică a acestora, prezentarea ultimelor documente sinodale și semnarea unor documente care țin de competența Mitropolitului Andrei în calitate de locțiitor de Episcop al Maramureșului și Sătmarului.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie