Un an de la trecerea la Domnul a Arhiepiscopului Justinian Chira

Luni, 30 octombrie, s-a împlinit un an de la trecerea la cele veșnice a Arhiepiscopului Justinian Chira. În seara zilei de sâmbătă, 29 octombrie 2016, ierarhul a suferit un infarct miocardic și a fost internat la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Baia Mare.

Slujba de înmormântare a avut loc în data de 3 noiembrie 2016 la Catedrala Episcopală din Baia Mare. Aceasta a fost oficiată de un sobor de ierarhi. În cadrul serviciului religios s-au rugat pentru părintele Arhiepiscop Justinian sute de preoți și câteva mii de credincioși.

În cuvântul adresat credincioșilor ortodocși români, Părintele Patriarh Daniel a evidențiat faptul că Arhiepiscopul Justinian va rămâne în memoria tuturor ca un ierarh luptător și un păstor dinamic: „Prin fidelitatea sa faţă de credinţa ortodoxă, tradiţia liturgică şi canonică a Bisericii noastre, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Justinian rămâne în memoria noastră a tuturor ca fiind un ierarh luptător, un păstor dinamic şi un evlavios slujitor liturgic. Totodată, Voievodul Maramureşului a fost un mare patriot, iubind şi apărând valorile spirituale şi culturale ale poporului român.

După săvârșirea slujbei, trupul ierarhului a fost transportat la mănăstirea de metanie, Sfânta Ana – Rohia, unde a fost așezat în locul de veci pe care și l-a pregătit chiar la poarta lăcașului de cult monahal.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie