(Video) Masterclass-ul de Cânt Bizantin 2019 a ajuns la final  

20 Iulie 2019 20:28  |  Evenimente
video:   Flavius Popa

Timp cinci zile, MCB 2019 și-a propus să ofere participanților înscriși cursuri practice, prezentări teoretice, interpretare și tehnică de cânt, paleografie, muzicologie și istorie muzicală.

Participanții s-au rugat marți, 16 iulie 2019, la Biserica „Sfântul Sava” din Iași, unde au participat la slujba Vecerniei unită cu Litia în cinstea Sfintei Mucenițe Marina, ocrotitoarea parohiei.

Vineri, 19 iulie 2019, începâd cu ora 20.00, la Catedrala Mitropolitană din Iași, a avut loc Concertul Extraordinar de Muzică Bizantină, eveniment care a încheiat cea de-a XII-a ediție a Masterclassului de Cânt Bizantin de la Iași. În prima partea a concertului a interpretat Corul Mare al Participanților iar în cea de-a doua reprezentație, Corul Academic Byzantion a susținut un repertoriu psaltic.

Masterclass-ul de Cânt Bizantin s-a bucurat anual de participarea a peste 150 de cursanți din toate regiunile țării (clerici, personal monahal, studenți, elevi, psalți, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ și eclesiale), dar și profesori, cercetători și interpreți de la universități și instituții de renume din Grecia și România.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Flavius Popa

Pe aceeași temă

Recomandările zilei

Citește și