Expoziția „Rădăcini Brâncovenești” de Elena Murariu ajunge la Iași

Arhiepiscopia Iaşilor

Expoziția „Rădăcini Brâncovenești” de Elena Murariu ajunge la Iași

În anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni, Centrul Cultural-Misionar DOXOLOGIA al Arhiepiscopiei Iașilor a pregătit, cu binecuvântarea IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, mai multe evenimente speciale. 

Unul dintre acestea, organizat în cadrul Serilor DOXOLOGIA, se va desfășura în perioada 11 – 24 noiembrie a.c., în Turnul Clopotniță al Mănăstirii Golia din Iași. Este vorba despre expoziția Rădăcini Brâncovenești de Elena Murariu, o expoziție de excepție care ajunge la Iași după ce a avut un real succes atât în țară, cât și în străinătate (spre exemplu, la New York).

Astfel, Centrul Cultural-Misionar DOXOLOGIA, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Iași, Asociația Centrul de Promovare Turistică Iași și Universitatea de Artă George Enescu Iași, invită publicul ieșean marți, 11 noiembrie, de la ora 12.00, la vernisajul expoziției Rădăcini Brâncovenești. Lucrările prezentate au ca sursă de inspirație viața Sfinților Brâncoveni, arta brâncoveneascăși tradițiile spațiului românesc. Lucrările expuse fac parte dintr-un proiect mai amplu, dedicat Sfinților Brâncoveni, prezentat în volumul Puterea viziunii.

Expoziția va fi prezentatăde Arhim. Nichifor Horia, Exarhul administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, și de Conf. univ dr. Codrina Ioniță, de la Facultatea de Arte Vizuale și Design, din cadrul Universității de Arte George Enescu Iași.

Elena Murariu  a studiat la Universitatea Naționalăde Arte din București și s-a specializat în restaurarea picturilor murale la ICCROM, Roma. Activează ca restaurator de pictura murală în domeniul monumentelor istorice. Activitatea sa artistică s-a concretizat în lucrări de artă contemporană sacră de tradiție bizantină. Elena Murariu a participat la diverse expoziții din țară și străinătate. Mai multe premii și distincții au confirmat valoarea lucrărilor sale din domeniul restaurării, cât și a celor din domeniul artei contemporane sacre.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 11 – 24 noiembrie 2014, după următorul program: Luni-Vineri între orele 10.00 și 17.00; Sâmbătă-Duminică între orele 10.00 și 14.00.