Fapte bune în vreme de încercare, la Parohia Vânători-Neamț

Arhiepiscopia Iaşilor

Fapte bune în vreme de încercare, la Parohia Vânători-Neamț

    • Fapte bune în vreme de încercare, la Parohia Vânători-Neamț
      Biserica Sfinții Voievozi și Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul-Vânători/ Foto: Munteanu Gabriel

      Biserica Sfinții Voievozi și Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul-Vânători/ Foto: Munteanu Gabriel

În această perioadă, când suntem cu toții încercați de pandemia cu noul coronavirus, bunii creștini din Parohia cu hramurile „Sfinții Voievozi”  și „Tăierea  Capului  Sfântului Ioan  Botezătorul” din satul Vânători, Protopopiatul Târgu Neamț, s-au străduit ca, pe lângă post și rugăciune, să adauge și fapte bune.

Mulțumim pe această cale părintelui protopop Neculai Axentioi și părintelui Cristian Ursuleanu, coordonatorul Pro Vita Târgu Neamț, pentru binecuvântare și susținerea financiară.

Gratitudinea noastră se îndreaptă către toți donatorii și sponsorii, din parohie și din localitatea Vânători-Neamț, care s-au alăturat și au sprijinit financiar două situații speciale.

Este vorba în primul de caz medical - o tânără mamă din satul și parohia noastră, Ursache Maria-Mădălina - care este stabilită cu familia în Italia și care a fost programată pentru o intervenție neurochirurgicală în Elveția. Pentru acest caz s-a strâns suma de 8.000 euro. În al doilea rând, a fost oferit un ajutor financiar, în valoare de 4.000 Ron, pentru o tânără familie cu șase copii (Roșu Ștefan și Dumitrița) venită de la București în parohia noastră. Suma a fost dăruită pentru realizarea branșamentului și instalației de utilizare a gazului la casa unde locuiesc. În această perioadă, prin sprijinul binefăcătorilor, ne străduim să realizăm și racordul la rețeaua de apă și canalizare, lucrări estimate la 3.000 lei.

Bunul Dumnezeu să ne ajute să facem binele și să-i răsplătească pe toți binefăcătorii! (Pr. Irina Ioan-Viorel)