Final de an la Masterul de Misiune și Slujire Pastorală

10 Iulie 2020 20:27 Educaţie

Comunitatea Masterului de Misiune și Slujire Pastorală a mai adăugat un an în creșterea sa. Lunile iunie-iulie reprezintă finalul de an pentru anii I și II, dar și începutul unei perioade importante pentru viitorii masteranzi.

În anul ce a trecut, comunitatea Masterului a realizat numeroase proiecte. Unul dintre acestea a fost practica în diverse instituții, printre care amintim: Căminul de bătrâni, Centrul de zi „Mia Casa”, Penitenciarul Iași, Spitalul Parhon, Spitalul „Sfântul Spiridon”, Maternitatea Cuza Vodă și Spitalul de Psihiatrie Socola.

De asemenea, masteranzii au avut parte de ateliere aplicate nevoilor actuale ale parohiei, precum atelierele Pro Vita, ateliere de Cateheză, ateliere de Adicții și ateliere de Pastorație a Tinerilor. Toate acestea doresc a forma în tânărul masterand conștiința duhovnicească a preotului de mâine.

Luna noiembrie a anului 2019 a adus un invitat de seamă în comunitatea masterului în persoana Pr. Constantin Necula care a susținut un atelier omiletic. Tot atunci, anul II a susținut conferința „Finis Coronat Opus”, eveniment care își propune să pregătească tinerii pentru prezentarea lucrării de dizertație.

Experiența formatoare a masteranzilor din anul al II-lea a fost împlinită de pelerinajul la Roma, pelerinaj care a adus o bogată încărcătură culturală și spirituală. Legăturile de prietenie dintre masteranzi au fost mult întărite, formând o adevărată familie.

Timpul pandemiei a împiedicat întâlnirea față către față, însă cursurile masterului au continuat în mediul online. Totodată, pandemia a constituit și o provocare pentru comunitatea alumni a acestui master, numeroși masteranzi implicându-se activ în campaniile de ajutorare a celor aflați într-o situație dificilă.

Studenții Masterului de Misiune și Slujire Pastorală, promoția 2018-2020, au ales ziua de 9 iulie a.c. pentru a mulțumi mai cu tărie lui Dumnezeu pentru ajutorul revărsat în cei doi ani și Maicii Sale pentru ocrotirea Sa – mai cu seamă în ziua de 9 iulie când cinstim trei dintre icoanele închinate Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu.

Festivitatea de final de an a avut ca scop atât celebrarea celor doi ani care tocmai s-au încheiat, cât și manifestarea recunoștinței față de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan pentru sprijin, membrilor corpului profesoral pentru dăruire și tuturor ostenitorilor pentru bunătate.

Luna iulie reprezintă și deschiderea porților pentru viitorii membrii ai Masterului de Misiune și Slujire Pastorală.  (diac. Mihail Afloarea)

Vă invităm să vizionați și:

Ultimele din categorie