A fost publicată broșura de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași – studii de licență

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași a publicat pe site-ul instituției broșura de admitere pentru studiile de licență – anul universitar 2020-2021. Astfel, oferta educațională a facultății de teologie prezintă viitorilor studenți posibilitatea de-a urma patru specializări în domeniul Teologie.

Pentru acest an universitar, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași a lansat pe site-ul instituției oferta educațională și procedura de admitere pentru specializările Teologie Pastorală, Teologie Didactică, Teologie Asistență Socială și Artă Sacră. Număr de locuri pe specializări va fi afişat după  ce vor fi aprobate de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Înscrierea va avea loc în perioada  13-18 iulie 2020 iar selecția candidaților și afișarea rezultatelor va avea loc în data de 22 iulie a.c.

În contextul pandemiei actuale și a stării de alertă, conform dispozițiilor făcute de Ministerul Educației și UAIC, admiterea se poate face online, accesând platforma inscriere.uaic.ro sau se poate depune dosarul „în fizic” la comisia de admitere a fiecărei facultăți, în perioada 13-18 iulie a.c., conform Metodologiilor de admitere, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

Admiterea va avea loc în urma unui concurs de dosare, iar media generală de admitere (MGA) se calculează astfel: pentru specializarea Teologie pastorală – 100% media generală de la bacalaureat; pentru specializările Teologie Didactică, Asistență socială și Artă sacră - 70%  – Media generală de la bacalaureat + 30% – Nota la disciplina Limba şi literatura română – proba scrisă – de la bacalaureat.

Alături de aceasta, candidații vor participa și la un interviu motivațional care să evidențieze dorința reală de participare la experiențele formative din timpul facultății.

Pentru mai multe detalii cu privire la metodologia de admitere, puteți accesa broșura de admitere.

De la același autor

Ultimele din categorie