Har și binecuvântare în Parohia „Sfântul Nicolaeˮ - Crasnaleuca din Protopopiatul Săveni

9 Februarie 2019 01:53 Arhiepiscopia Iaşilor

În data de 3 februarie 2019, în Duminica a 32-a după Rusalii, Parohia „Sfântul Nicolaeˮ - Crasnaleuca din Protopopiatul Săveni, județul Botoșani, a primit vizita părintelui protopop Constantin Macuc și a preoților din parohiile învecinate, membri ai Cercului pastoral „Sfântul Ioan Iacob Hozevitulˮ. Preotul paroh Axinte Nicu, împreună cu mulțimea de credincioși, i-au primit pe oaspeți cu bucurie.

La finalul Sfintei Liturghii săvârșită în biserica Parohiei Crasnaleuca, părintele protopop Constantin Macuc a ținut un cuvânt de învățătură la Evanghelia zile, a vameșului Zaheu, subliniind importanța milosteniei în viața omului și modurile prin care putem să-I slujim lui Dumnezeu.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, părintele protopop, însoțit de ceilalți preoți prezenți, a rostit o rugăciune de binecuvântare pentru lucrările ce s-au săvârșit în biserica parohială din Crasnaleuca în decursul anului ce a trecut: refacerea pardoselii și placarea cu marmură, repararea și modernizarea sistemului termic, înlocuirea mobilierului bisericesc vechi cu altul nou din stejar sculptat și achizitionarea unei mochete noi. În încheiere, protoiereul a felicitat, binecuvântat și încurajat credincioșii și preotul paroh pentru cele realizate.

Preotul paroh Axinte Nicu a mulțumit tuturor celor prezenți, dar și celor care au ajutat la realizarea lucrărilor. La final, credincioșii și preoții prezenți au participat la o agapă organizată de familia Buche Virgil.

Ultimele din categorie