Hotărârile Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din 2 februarie 2021 | Comunicat de presă

3 Februarie 2021 17:07 Arhiepiscopia Iaşilor

În cadrul ședinței a fost aprobată tematica pentru obținerea gradului I în preoție, au fost discutate unele probleme disciplinare, precum și alte subiecte ce țin de viața bisericească din Moldova. De asemenea, în cadrul aceleași întruniri au fost avizate propunerile în vederea alegerii de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a Episcopului vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

În după amiaza zilei de 2 februarie 2021, la reședința mitropolitană din Iași s-a întrunit, în şedinţă de lucru, sub preşedinţia IPS Părinte Mitropolit Teofan, Sinodul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, la care au participat IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, PS Ignatie, Episcopul Hușilor, și PS Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

În cadrul ședinței a fost aprobată tematica pentru obținerea gradului I în preoție, au fost discutate unele probleme disciplinare, precum și alte subiecte ce țin de viața bisericească din Moldova. De asemenea, în cadrul aceleași întruniri au fost avizate propunerile în vederea alegerii de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a Episcopului vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Au fost propuși doi candidați: Părintele Arhimandrit Nichifor Horia, Stareţ al Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi” din Iași şi Exarh administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iaşilor, şi Părintele Arhimandrit Ioan Harpa, Stareţ al Mănăstirii Popăuţi din Botoșani și Exarhul mănăstirilor din zona Botoşanilor.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iașilor

Ultimele din categorie