Slujbă de seară la Catedrala din Iași: Priveghere în cinstea Sfântului Gheorghe, ocrotitorul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

Credincioși veniți din toată țara să se închine la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva au participat joi seara, 11 octombrie 2018, la prima slujbă de Priveghere din cadrul evenimentelor religioase dedicate hramului Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, slujbă închinată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe – purtătotul de biruință, unul din patronii spirituali ai Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Slujbele de noapte au fost săvârșite de către un sobor de preoți în Catedrala mitropolitană ieșeană.

Slujba Vecerniei a început în jurul orei 20.00, în glas de clopot, eveniment la care au participat sute de credincioși și pelerini veniți să înalțe rugăciuni cu ocazia hramului Sfintei Parascheva. Slujba de Priveghere a constat în săvârșirea Vecernei dimpreună cu Litia și slujba Utreniei, acestea fiind oficiate de către un sobor de slujitori ai Catedralei Mitropolitane, avându-l ca protos pe părintele arhimandrit Serafim Grigoraș. Răspunsurile liturgice au fost oferite în două strane de către corul mitropolitan „Chivotul”. Slujbele de noapte au fost făcute spre cinstea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe – purtătorul de biruință, unul din ocrotitorii mitropoliei.

PS Episcop Ignatie va sluji la Iași

Pelerinii sunt așteptați și vineri, 12 octombrie a.c., la manifestările dedicate hramului Sfintei Parascheva. Slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată la catedrala din Iași de către Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Pentru mai multe imagini de la slujba Privegherii, click Galerie FOTO

De la același autor

Ultimele din categorie