Slujba Privegherii de Hramul Sfintei Parascheva la Catedrala Mitropolitană

Catedrala Mitropolitană din Iași s-a umplut de credincioși în noaptea dintre 13 și 14 octombrie 2019 - pelerinii veniți din întreaga țară au participat la momentele religioase săvârșite cu ocazia celebrării Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva. Slujba Vecerniei și a Utreniei a fost oficiată de PS Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, iar Sfânta Liturghie a fost săvârșită de PS Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

Sute de credincioși au adus prinos de mulțumire și au primit binecuvântarea Sfintei Parascheva, participând la slujba de noapte oficiată la Catedrala Mitropolitană din Iași.

Lăcașul a devenit neîncăpător pentru pelerinii adunați în zona Ansamblului Mitropolitan să participe la sfintele slujbe arhierești. Credincioșii ieșeni dar și închinătorii din toate colțurile țării au participat la sfintele slujbe de la Mitropolie. Peste 90.000 de credincioși s-au închinat la sfintele moaște așezate pe baldachinul din zona Catedralei.

Vecernia și Utrenia a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, iar Sfânta Liturghie arhierească a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Răpunsurile liturgice au fost oferite de Corul „Basileus” al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” Iași și de Corul Mitropolitan „Chivotul”.

În această dimineață, 14 octombrie, Sfânta Liturghie va fi oficiată pe un podium special amenajat în curtea Ansamblului Mitropolitan, cu ieșirea pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Pelerinii sunt așteptați în zona pietonalului să participe la slujba de hram, care va începe la ora 9.30.

Vă invităm de vizionați și (Foto) Slujba de priveghere a Sfintei Cuvioase Parascheva la Catedrala din Iaşi – 2019 

De la același autor

Ultimele din categorie