IBMF 2019: „Consider că înfăptuirea acestui festival este o expresie din cele mai nobile ale societății noastre”

Trăirea duhovnicească, delectarea intelectuală și artistică, informația academică adusă la zi, toate acestea se îmbină armonios în zilele festivalului, lăsând o amprentă eternă în sufletul ascultătorilor. Marii compozitori ai muzicii de tradiție bizantină și din alte tradiții de muzică bisericească devin prezenți prin cântările lor, redate cu multă măiestrie de cântăreți și cântărețe din diferite colțuri ale lumii.

Iată-ne ajunși, cu ajutorul Domnului, în pragul celei de-a treia ediții a Festivalului de Muzică Bizantină de la Iași! Unic prin anvergură, deschidere, calitate și periodicitate, acest eveniment unește muzicieni din țară și de peste hotare (Grecia, Rusia, Ungaria, Liban, Georgia, SUA, Franța), într-un șir ales de concerte, slujbe, lansări de carte, cuvântări, premieri și ateliere de lucru.

Festivalul oferă publicului doritor de frumos o ocazie excepțională de a asculta muzică liturgică de tradiții milenare în diferite limbi,  de-a audia muzică răsăriteană cultă, redată de formații și soliști de reputație internațională, și de a întâlni muzicologi de rang din diferite țări ale lumii care slujesc aceste tradiții.

Trăirea duhovnicească, delectarea intelectuală și artistică, informația academică adusă la zi, toate acestea se îmbină armonios în zilele festivalului, lăsând o amprentă eternă în sufletul ascultătorilor. Marii compozitori ai muzicii de tradiție bizantină și din alte tradiții de muzică bisericească devin prezenți prin cântările lor, redate cu multă măiestrie de cântăreți și cântărețe din diferite colțuri ale lumii – crâmpeie dintr-o istorie a muzicii cu rădăcini adânci, din care au crescut de-a lungul veacurilor ramuri și mlădițe în toată lumea creștină.

„Sper ca și anul acesta să se bucure cât mai mulți de sărbătoarea muzicii bizantine de la Iași!”

Consider că înfăptuirea acestui festival ce unește darul divin cu truda îndelungată a atâtor muzicieni, cu efortul susținut al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, cu generozitatea diferiților sponsori și cu ajutorul oficialităților locale, este o expresie din cele mai nobile ale societății noastre, adevărată și plină de speranță, într-o lume care însetează adânc după frumusețea care rămâne, acea frumusețe dumnezeiască a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cântată de-a lungul veacurilor într-un șir aproape nesfârșit de creații imnografice și muzicale. Sper ca și anul acesta să se bucure cât mai mulți de sărbătoarea muzicii bizantine de la Iași! 

---

Accesul publicului este gratuit și se face pe baza unei rezervări online, în limita locurilor disponibile. Rezervarea se poate face pe site-ul web www.ibmf.ro, secțiunea Rezervare bilete. Mai multe detalii cu privire la programul și invitații evenimentului pot fi aflate de pe pagina de facebook Iasi Byzantine Music Festival și de pe site-ul oficial www.ibmf.ro.

Vă recomandăm să citiți și:

De la același autor

Ultimele din categorie