Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul (comuna Slobozia, județul Giurgiu)  

Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul (comuna Slobozia, județul Giurgiu)

Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul a luat ființă la 1 noiembrie 2008 pe ruinele unei foste unități militare a Poliției de Frontieră Giurgiu. Este situată la marginea localității Slobozia, comună aflată la doar câțiva pași de Dunăre.
În data de 20 noiembrie 2008 au început primele lucrări de construcție a locașului monahal. În aproximativ o lună de zile lucrând cu 6 echipe de meșteri s-a reușit amenajarea unui paraclis închinat Sfântului Ioan Rusul și a unui corp de clădire ce are la parter o sală de mese pentru 50 de persoane cu bucătărie, iar la etaj 6 chilii.
Catapeteasma paraclisului sculptată în lemn de stejar, lucrată manual la Piatra Neamț, este împodobită cu icoane vechi din sec. Al XVIII-lea ce au fost transferate de la muzeul Episcopiei Giurgiului (icoanele au aparținut mănăstirii Căscioarele). În ziua de 29 august 2008 când Biserica Ortodoxă sărbătoarea „Tăierea Capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul“, P.S. Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, asistând la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica „Sfântul Ioan Rusul“ din localitatea Evvia-Grecia, avea să primească în dar din partea gazdelor o icoană din argint a Sfântului Ioan Rusul precum și o particică din moaștele sfântului. Moaștele au fost dăruite, mai apoi, de către Preasfinția Sa, nou înființatei Mănăstiri „Sfântul Ioan Rusul“ din Giurgiu.
În prezent în acest așezământ monahal viețuiesc 4 monahi și sunt semne că obștea va crește. Mănăstirea „Sfântul Ioan Rusul“ este în prezent singura din țara noastră cu acest hram.

Ultimele din categoria Locuri sfinte

Recomandările zilei

Citește și