A început pelerinajul pedestru „Pe urmele sfinților nemțeni” 2019

31 Iulie 2019 18:12 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

În jur de 65 de tineri ieșeni, studenți și elevi, au pornit miercuri, 31 iulie 2019, într-un pelerinaj spre Mănăstirea Ceahlău - Neamţ, pentru a participa la slujbele Sfinților Nemțeni. Prima oprire pe care pelerinii o vor face este la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț, unde vor participa la sărbătoarea Sfântului Ioan Iacob de la Neamț (5 august), cel care începe triada Sfinților Nemțeni. Încă de la primele ore ale dimineții, aceștia au participat la Sfânta Liturghie săvârșită la Catedrala veche „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Iași.

Sub genericul „Pelerinajul sfinţilor nemţeni”, tinerii vor parcurge zilnic mergând pe jos, aproximativ 35 de km. În fiecare dimineaţă, pelerinii vor participa la Sfânta Liturghie, apoi vor citi câte o catismă în fiecare biserică aflată pe traseu, iar seara vor fi cazaţi la parohiile pe unde vor trece. Aflat la cea de-a cincea ediție, Pelerinajul Sfinţilor Nemţeni este organizat de către Departamentul Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor. Anul acesta, cei 210 pelerini vor pleca în pelerinaj din localitățile Iași, Piatra Neamț, Botoșani și Galu.

În dimineața aceasta, tinerii pelerini au participat la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala veche mitropolitană „Sfântul Gheorghe”, iar după săvârșirea sfintelor slujbe, aceștia au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

„Pelerinajul care a început astăzi (mierucri, 31 iulie n.r.) ne învață lucrurile importante ale vieții, despre ceea ce este strict necesar unei călătorii, o călătorie în viață, terestră, lumească, dar și în călătoria duhovnicească. De astăzi a început și Postul Adormirii Maicii Domnului, astfel călătoria pe jos, călătorie cu rugăciune și cu post, ne va ajuta să ne regăsim pe noi, să ne regăsim identitatea, să ne depărtăm de tentațiile lumii, să facem un exercițiu al simplității, un efort care să ne ajute să ne cunoștem mai bine. Pelerinajul vostru devine astlfel, o mărturisie de credință prin satele prin care mergeți” le-a vorbit pelerinilor, părintele arhimandrit Nicodim Petre, consilierul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor.

Marțea viitoare, 6 august 2019, tinerii din întreaga regiune a eparhiei, și nu numai, plecați în Pelerinajul pedestru al Sfinților Nemțeni, se vor aduna și vor participa la Sfânta Liturghie săvârșită la Mănăstirea Ceahlău, așezământul monahal de pe Muntele Ceahlău, unde se vor ruga cu prilejul praznicului Schimbării la Față a Domnului Hristos.

De la același autor

Ultimele din categorie