Îndemn la rugăciune: clopotele tuturor bisericilor din Arhiepiscopia Iașilor vor fi trase zilnic la ora 12

21 Martie 2020 20:10 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a rânduit ca în această perioadă, în toate lăcașurile de cult din cuprinsul Arhiepiscopiei Iașilor, toate clopotele să bată începând cu ora 12.00, timp de 3 minute. 

În aceste momente, credincioșii sunt îndemnați la rugăciune pentru cei afectați de Coronavirus, pentru personalul medical din sistemul sanitar și pentru toți cei care se luptă pentru împiedicarea extinderii acestei epidemii.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a rânduit ca în toate bisericile de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Iașilor (județele Iași, Botoșani și aria canonică a județului Neamț n.r.), clopotele să fie trase în fiecare zi, începând cu ora 12.00, timp de 3 minute. Este un moment care să aducă aminte, în mod special credincioșilor, să se roage pentru cei care sunt bolnavi, pentru personalul medical, pentru cei care se luptă cu această epidemie și să se roage pentru iertarea păcatelor, pentru ca Dumnezeu să ne ajute să biruim această molimă”, a declarat părintele consilier Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

Totodată, având în vedere contextul actual, Eparhia Iașilor a lansat site-ul fiideajutor.ro. Acesta este o platformă prin care sunt create conexiuni între cei care doresc să ofere o mână de ajutor și cei aflați în dificultate. Scopul este de a crea o comuniune activă între membrii societății și, în același timp, de a sluji comunitatea din care facem parte.

Pentru persoanele aflate în izolare, înfricoșate sau nedumerite de situația creată în contextul pandemiei Covid-19, a fost deschisă, la nivelul Arhiepiscopiei Iașilor, linia telefonică gratuită TELVERDE 0800.672.027. 42 de preoți au fost desemnați pentru a răspunde, 24 din 24 de ore, apelurilor primite. Aceștia vor oferi, cu precădere, suport duhovnicesc și informațional însă, acolo unde va fi cazul, vor facilita și acordarea de ajutor material pentru cei aflați în dificultate.

De la același autor

Ultimele din categorie