Îndemn la rugăciune și pomenire pentru Mitropolitul Bartolomeu Anania, la 10 ani de la trecerea la Domnul

Pentru a marca așa cum se cuvine acest moment, vă rog pe voi toți slujitorii altarului din Episcopia noastră Ortodoxă Română a Europei de Nord, să săvârșiți, duminică, 31 ianuarie 2021, la Sfânta Liturghie, un parastas pentru pomenirea Părintelui Mitropolit Bartolomeu Anania al Clujului.

Preaiubiții mei fii și frați, împreună slujitori la altarul Marelui Arhiereu Hristos,

Să ne aducem aminte și să cinstim cum se cuvine, urmând îndemnul Sfântului Apostol Pavel (Evrei 13, 7), memoria Părintelui Mitropolit Bartolomeu Anania, de fericită pomenire. După cum probabil știți deja, duminică, 31 ianuarie 2021, se împlinesc 10 ani de la adormirea sa, un deceniu de când Domnul a socotit de cuviință să-l cheme pe „bătrânul oștean” în oastea cea triumfătoare din Cer. 

Pentru a marca așa cum se cuvine acest moment, vă rog pe voi toți slujitorii altarului din Episcopia noastră Ortodoxă Română a Europei de Nord, să săvârșiți, duminică, 31 ianuarie 2021, la Sfânta Liturghie, un parastas pentru pomenirea Părintelui Mitropolit Bartolomeu Anania al Clujului. Vă atașez alăturat și pomelnicul cu adormiții din familia Părintelui Mitropolit Bartolomeu, așa cum l-am primit de la Înaltpreasfinția Sa, atunci când era în viață. Rogu-vă să îl păstrați și mai departe în pomenire la altarul euharistic.

De asemenea, în măsura posibilităților, vă îndemn să evocați personalitatea, opera și viața acestui ierarh mărturisitor al Bisericii noastre, în cuvântul de învățătură al sfințiilor voastre din cadrul Sfintei Liturghii.

Cu binecuvântări și urări de bine,
Al Vostru Părinte și Frate împreună slujitor,

+ Episcopul Macarie 

 

+

BARTOLOMEU MITROPOLITUL

VASILE

ANA

ELENA

MARIA

DUMITRU

IOAN  preotul

ELENA prezbitera

DUMITRU preotul

ELENA prezbitera

GRIGORIE

IOANA

GHEORGHE

ELENA

CONSTANTIN preotul

NICOLAE

ECATERINA

ALEXANDRU preotul

AUREL

VOICHIŢA

MIHAELA

VALERIU

cu tot neamul lor adormit

 

Sursa: episcopiascandinavia.se

De la același autor

Ultimele din categorie