Întâlnirea tinerilor din Piatra Neamț, eveniment aflat la a V-a ediție: Sfânta Liturghie „Izvorul vieții”

21 Iunie 2019 20:55 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

La Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din municipiul Piatra Neamț, aproximativ 250 de tineri din cadrul Protopopiatului Piatra Neamț s-au întâlnit în rugăciune la Sfânta Liturghie cu prilejul celei de-a V-a ediție a Întâlnirii tinerilor ortodocși din orașul de la poalele Pietricicăi. După săvârșirea sfintelor slujbe, tinerii au fost prezenți la conferința „Sfânta Liturghie – izvorul vieții” susținută de părintele Bogdan Frăsilă. Evenimentul a continuat cu sesiunile de dezvoltare personală și au culminat cu un spectacol susținut de participanți.

Activitatea a început cu oficierea Sfintei Liturghii la paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi” ,aflat la demisolul locașului parohial, de către părinții moderatori ai trainingurilor de lucru. Slujba a fost săvârșită sub protia părintelui Valentin Tofan, protopop de Piatra Neamț. De asemenea, tinerii au fost invitați la conferința susținută de părintele Bogdan Frăsilă, inspector eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor, prelegerea având ca temă „Sfânta Liturghie – izvorul vieții”. Evenimentul a continuat cu întâlnirile de grup, participanții discutând despre informațiile oferite de preoți și moderatori.

„Și anul acesta, Departamentul de Misiune pentru tineret al Arhiepiscopiei Iașilor a creat contextul favorabil și mediul propice pentru organizarea întâlnirilor tinerilor din Protopopiatul Piatra Neamț, motiv de bucurie pentru că tinerii, anual, se întâlnesc în rugăciune, se luminează, se cunosc mai bine și află împreună răspunsul la problemele fundamentale ale vieții lor. Ediția aceasta, tema provocatoare pentru tineri este  «Sfânta Liturghie, izvor de viață», izvor într-o societate care ne consumă și care ne irosește. Avem din ce în ce mai multă nevoie de surse de viață și nu ne putem afla în afara Bisericii, în afara lui Hristos și în afara Sfântului Potir. Ne bucurăm și mulțumim lui Dumnezeu pentru că mai avem tineri frumoși, tineri credincioși, și cred că este și o inspirație pentru toți ceilalți care stau, se uită și, de multe ori, nu au curaj să-și mărturisească credința, nu au curaj să iasă și să spună că și ei sunt creștini”ne-a declarat părintele Daniel Dosoftei, responsabil misiune tineret din cadrul Protoieriei Piatra Neamț.

„Am moderat o echipă de 20 de tineri frumoși, am avut în vedere tema ediției din această întâlnire, iar în aceste două sesiuni de lucru am încercat să identificăm momentele Sfintei Liturghii prin diverse exerciții, pe grupe, în care ei au trebuit să răspundă la întrebări, lucrând împreună. Tinerii au fost foarte entuziasmați, au fost curioși și dornici să afle cât mai multe despre Sfânta Liturghie iar noi sperăm că se vor vedea rezultate în viitor” ne-a vorbit Diana Cezara Pătlăgică, moderatoare.   

La finalul zilei s-a organizat o sesiune de concluzii în plen, iar participanții au susținut un spectacol. Aceste activități au avut loc în sălile de curs ale Liceului „Dimitrie Leonida” din municipiu. În această perioadă, astfel de întâlniri ale tinerilor s-au desfășurat în fiecare protopopiat al Arhiepiscopiei Iașilor.  

De la același autor

Ultimele din categorie