IPS Arhiepiscop Pimen, la Mitocu Dragomirnei: „Cuvintele de învățătură ale mamei și ale tatălui se înrădăcinează în sufletele copiilor”

În Duminica Întoarcerii Fiului risipitor, 16 februarie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a slujit Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi în Parohia Mitocu Dragomirnei 2.

Arhiereul a fost așteptat de credincioșii comunei cu pâine și sare, după care, înconjurat de membrii consiliului parohial și de preotul paroh Silvestru Țurcă, a fost condus în biserica mare, unde a fost săvârșită Sfânta Liturghie.

La eveniment au luat parte oficialități locale, închinători din toată comuna, precum și preoți din parohiile învecinate. Răspunsurile liturgice au fost date de corul Seminarului Teologic „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava.

IPS Părinte Arhiepiscop Pimen le-a vorbit credincioșilor prezenți despre cât de importantă este îndrumarea copiilor de către părinți: „Familia întâmpină probleme multe, mai ales în ceea ce privește educarea copiilor. Sfântul Ioan Gură de Aur spune că mamă este cu adevărat nu cea care naște, ci cea care-i crește, care-i educă pe copii. Educația, învățătura, îndrumarea, toate acestea trebuie făcute de tata și mama încă din pruncie și de-a lungul întregii vieți, mai ales în copilărie și la vârsta tinereții. Cuvintele de învățătură ale mamei și ale tatălui se înrădăcinează mai bine, adânc, în sufletele copiilor”.

După cuvântul de învățătură, IPS Părinte Pimen, împreună cu soborul de preoți, a slujit o panihidă pentru fostul preot paroh și ctitor Ioan Bilauca, de la a cărui trecere la cele veșnice s-au împlinit 7 ani.

„L-am pomenit, l-am readus printre noi pe părintele Ioan Bilauca, cel care a pus piatra a acestei sfinte biserici. Laolaltă cu enoriașii, ne-am rugat pentru odihna sufletului părintelui și am împărțit clipe de har în cadrul unei frumoase și binecuvântate Liturghii arhierești”, a subliniat pr. paroh Silvestru Țurcă.

În cadrul Sfintei Liturghii arhierești a fost săvârșită și o hirotonie întru diacon.

Comitetul parohial a distribuit la final închinătorilor 250 de pachete cu hrană.

Biserica Parohiei Mitocu Dragomirnei 2 este închinată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Este o construcție de zid, ridicată în mijlocul localității. Piatra de temelie a fost pusă în 20 iulie 2004, iar târnosirea locașului a avut loc la 16 decembrie 2004.

De la același autor

Ultimele din categorie