IPS Mitropolit Teofan: „Cel care are credință în Dumnezeu, atunci când totul este bine nu se mândrește, iar când apar necazuri și supărări nădăjduiește în Domnul”

25 Decembrie 2018 20:00 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

Sărbătoarea Naşterii Domnului a fost prilej de mare bucurie şi în capitala Moldovei. La Iaşi, astăzi, sute de credincioşi au participat la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Mitropolitană din municipiu de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

De sărbătoarea Naşterii Domnului, sute de ieşeni s-au rugat la Catedrala Mitropolitană împreună cu ierarhul lor. Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie împreună cu preoţii şi diaconii slujitori de la Catedrala Mitropolitană.

După citirea Sfintei Evanghelii, arhim. Dosoftei Şcheul, mare eclesiarh al Catedralei Mitropolitane din Iaşi, a citit, din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Pastorala la sărbătoarea Naşterii Domnului transmisă de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

În cadrul slujbei arhiereşti a avut loc şi o hirotonie, cea a diaconul Andrei Grosu întru preot, pe seama Capelei Școlii Normale „Vasile Lupu” din Iași, ce poartă hramul Sfinților Trei Ierarhi.

La finalul slujbei, IPS Părinte Teofan le-a adresat câteva cuvinte credincioşilor prezenţi: „Îl rugăm pe Dumnezeu să ne ajute să trăim aceste zile binecuvântate de Crăciun, de Anul Nou și de Bobotează întru lumina cea neînserată a Împărăției Sale. Să ne bucurăm și de bunătățile pământului, să nu uităm de binecuvântările Cerului.  Și așa, nădăjduind, vom pătrunde, cu ajutorul lui Dumnezeu și întăriți de mila, iertarea, binecuvântarea și iubirea lui, în Noul An care va veni cu greutățile și cu bucuriile sale. Cel care are credință în Dumnezeu însă, atunci când totul este bine nu se mândrește, iar când apar necazuri și supărări nădăjduiește în Domnul, nu deznădăjduiește de starea cea tristă prin care trece. Slavă lui Dumnezeu pentru toate și mulțumim fraților preoți pentru împreuna-slujire și dumneavoastră, credincioșilor, care, cei mai mulți, v-ați împărtășit cu Sfintele Taine, iar ceilalți v-ați împărtășit cu cuvântul Domnului, al Cărui nume să fie binecuvântat de acum și până-n veac. Amin!”.

Credincioșii prezenți în număr mare la Catedrala Mitropolitană au primit, conform tradiției, binecuvântarea ierarhului.

De la același autor

Ultimele din categorie