IPS Mitropolit Teofan, despre cele trei căi prin care omul poate să vadă sensul real al existenței

24 Ianuarie 2021 19:02 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a săvârșit în această dimineață, de la ora 06:30, slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Mitropolitană din Iași.

Zeci de credincioși au participat la slujba duminicală săvârșită la Catedrala din Iași. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Sanctus“ al Catedralei Mitropolitane, dirijat de Costel Mirel Nechita.

După citirea Sfintei Evanghelii, ierarhul le-a vorbit credincioșilor prezenți despre cele trei căi prin care omul poate să vadă sensul real al existenței sale în lume: „În general, trei sunt căile prin care omul este ajutat să vadă sensul adevărat al viețuirii sale. În primul rând, prin Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, prin lumina care se înrădăcinează în mintea omului și-l ajută să vadă. În al doilea rând, prin chemarea cât mai deasă a numelui Domnului Iisus Hristos. Puterea numelui Său luminează mintea, încălzește inima, ca acestea să vadă, să sesizeze prezența lui Dumnezeu în lume, precum și propriile păcate. În al treilea rând, omul este ajutat să vadă prin intermediul Sfintei Scripturi, căci, dacă omul se adâncește în înțelegerea ei, găsește acolo cuvântul lui Dumnezeu, care îl ajută să vadă ceea ce este bine a face, ceea ce este bine a evita, ceea ce este de folos în raportarea la Dumnezeu și în raportarea la cei din jur”.

În cadrul slujbei, la momentul rânduit, Părintele Mitropolit a oficiat hirotonia întru preot a diaconului Alexandru-Mihai Rosnovăț.

De la același autor

Ultimele din categorie