IPS Mitropolit Teofan, la Draxini-Botoșani: „Minunea cea mai mare o găsiți cuprinsă în taina Sfintei Scripturi”

3 Noiembrie 2019 15:31 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

La Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” - Draxini, comuna Băluşeni, Protopopiatul Botoşani, s-a reuşit, prin grija părintelui paroh Dumitru Chelaru şi a părintelui co-slujitor Ovidiu Lăzărescu, ridicarea şi finalizarea unui complex parohial format din casă mortuară, lumânărar şi două monumente ale eroilor. Ca o încununare a eforturilor enoriaşilor şi ale preoţilor din Draxini, slujba de sfinţire a acestor aşezăminte şi monumente a fost oficiată astăzi de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în sobor numeros de preoţi şi diaconi. 

IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a fost prezent duminica aceasta la Parohia "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” - Draxini din comuna Băluşeni, judeţul Botoşani, unde a oficiat slujba sfinţirii pentru noua casă mortuară şi noul lumânărar, precum şi pentru două monumente ale eroilor, toate ridicate în curtea locaşului de cult.

Slujba de binecuvântare a lucrărilor a fost precedată de Sfânta Liturghie, în cadrul căreia IPS Părinte Mitropolit Teofan a rostit cuvântul de învăţătură, subliniind cât de importantă este Sfânta Scriptură, carte pe care fiecare creştin ar trebui să o aibă în casă şi să o citească: „Minunea cea mai mare o găsiţi cuprinsă în taina Sfintei Scripturi. Citiţi din Scriptură, vedeţi ce este scris acolo şi găsiţi calea care să vă conducă către Dumnezeu. Avem lângă noi o bogăţie imensă pentru a ne conduce viaţa frumos - Sfânta Scriptură. Unele familii, din păcate, nu au Sfânta Scriptură sau, dacă o au, nu obişnuiesc să citească din ea, aceasta rămănând închisă în bibliotecă. E mare păcat ca Sfânta Scriptură să rămână necitită. Să ne dăruiască Dumnezeu aşadar voinţa de a avea Cartea cea sfântă în casa noastră şi mai ales voinţa de a o deschide în fiecare zi sau cel puţin o dată pe săptămână, pentru că în Sfânta Scriptură se află cuvintele vieţii veşnice şi multă călăuză către calea cea dreaptă către Dumnezeu”.

IPS Părinte Teofan a oficiat Taina Sfântului Botez pentru prunca Maria Parascheva

Tot la Parohia Draxini, IPS Părinte Mitropolit Teofan a oficiat Taina Sfântului Botez pentru prunca Maria Parascheva, cel de-al cincilea copil al familiei preotului Ovidiu Lăzărescu. Sfânta Taină săvârşită de ierarh a adus bucurie atât părinţilor şi rudelor pruncului, cât şi întregii comunităţi. Conform unei frumoase tradiţii, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei participă la botezul celui de-al cincilea copil al fiecărui preot din Arhiepiscopia Iaşilor.

La final, părintele paroh Dumitru Chelaru a fost hirotesit de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei întru iconom, ca urmare a implicării sale în realizarea lucrărilor de construcţie şi de înfrumuseţare a complexului parohial, iar părintele co-slujitor Ovidiu Lăzărescu a primit distincţia „Crucea Sfântul Ierarh Dosoftei”. De asemenea, au fost evidenţiate persoanele şi autorităţile locale care s-au implicat în construirea complexului parohial, acestea primind distincţii de vrednicie.

De la același autor

Ultimele din categorie