La Iași a început cea de-a XIV-a Conferinţă Naţională de Bioetică

6 Decembrie 2019 17:37 Flavius Popa Arhiepiscopia Iaşilor

Joi, 5 decembrie 2019, la Hotel Ramada din Iași, a început cea de-a XIV-a Conferinţă Naţională de Bioetică. În acest an, conferinţa are ca temă centrală „Bioetică, multiculturalism şi spiritualitate”.

În perioada 5–7 decembrie, la Hotelul Ramada au loc lucrările Conferinței Naționale de Bioetică. Întâlnirea din acest an este împărțită în mai multe secțiuni: Bioetică și Spiritualitate, Etica îngrijirilor medicale în context multicultural, Bioetica experimentării pe animale, Biotehnologii şi terapii inovative - provocări etice, Dileme etice la finalul vieţii, Dileme etice la începutul vieţii ș.a.

Delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan în deschiderea evenimentului a fost părintele prof. dr. Ioan C. Teșu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, care a transmis celor prezenți cuvântul de binecuvântare al chiriarhului.

Evenimentul este organizat de Societatea Română de Bioetică, Uniunea Dermatologilor Ieșeni, Center for Socio-Economic Studies and Multiculturalism UNESCO Chair in Bioethics, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și Colegiul Medicilor din România.

Citește alte articole despre: bioetică, conferință, eveniment, medici, etică

De la același autor

Ultimele din categorie