Liturghie arhierească la „Biserica dorneană de sub Runc”

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a slujit Sfânta Liturghie în mijlocul credincioșilor din Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Vatra Dornei, județul Suceava.

Locașul de cult unde ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie este cunoscut în municipiul Vatra Dornei ca „Biserica de sub Runc”.

La evenimentul liturgic au luat parte oficialități locale, credincioși din toate parohiile orașului și numeroși copii care l-au întâmpinat pe IPS Părinte Pimen cu flori. Ca semn de respect pentru tradiții, majoritatea credincioșilor au purtat costume naționale specifice zonei.

Sfânta Liturghie arhierească a fost săvârșită alături de un sobor de preoți și diaconi, răspunsurile liturgice fiind date de corul mixt al parohiei.

„Faptele de milostenie reprezintă mărturisirea dragostei creștine. Dintre toate virtuțile creștinești, dragostea este mai mare decât toate. Nădejdea și credința dispar în Împărăția lui Dumnezeu pentru cei care ajung acolo, dar dragostea rămâne mai departe. Dragostea între omeni... dacă îi iubim pe oameni creștinește, Îl iubim pe Dumnezeu”, a spus IPS Părinte Pimen în cuvântul de învățătură.

În cadrul slujbei, părintele Ștefănel Valentin a fost instalat co-slujitor la Biserica „Nașterea Maicii Domnului”. Acesta va sluji la biserica dorneană alături de părintele paroh Constantin Vârlan.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, comitetul parohial a invitat închinătorii străini la o agapă.

„Biserica dorneană de sub Runc”, cu piatra de temelie așezată în anul 1905, este zidită din cărămidă și pictată în interior. Are un singur hram, Nașterea Maicii Domnului, iar ultima târnosire a avut loc pe data de 17 octombrie 1999, când s-au definitivat lucrările de pictură.

De la același autor

Ultimele din categorie