Liturghie arhierească la Mănăstirea Grăjdeni din judeţul Vaslui

De Sărbătoarea Sfintei Treimi, luni, 8 iunie 2020, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Grăjdeni, judeţul Vaslui, cu prilejul hramului aşezământului monahal.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre Sfânta Treime, cea care rezolvă antagonismul dintre diversitate şi unitate: „Societatea în care trăim este, din nefericire, dezbinată. Este o societate în care agentul urii ne face să ne duşmănim între noi. Cauza acestei dezbinări este faptul că noi am uitat care este originea dragostei dintre oameni. Noi, oamenii, credem că interesele noastre personale, individuale, egoiste, sunt cele pe care ar trebui să le impunem majorităţii. Particularităţile şi modul nostru specific de a ne comporta vrem să le impunem celor din jur. (...) Biserica a găsit de cuviinţă să dedice această zi Preasfintei Treimi, pentru a ne transmite un adevăr fundamental: Dumnezeu este Unul, dar în comuniune de Persoane. Dumnezeu este Unul în Fiinţa Sa, dar întreit în Persoane. Noi nu putem concepe un Dumnezeu în izolare, Care să nu-şi împărtăşească dragostea Sa, Care să nu se deschidă spre celălalt. Sărbătoarea aceasta ne învaţă că Dumnezeu este iubire, adică deschidere, dăruire înspre cel pe care l-a creat”.

Mănăstirea Grăjdeni este situată la 15 kilometri sud-est de oraşul Bârlad, pe şoseaua Bârlad-Târgu Bujor-Galaţi, din Trestiana, ramificaţie stânga Fruntişeni.

Citește alte articole despre: slujbă, slujire, manastire, hram, grajdeni, episcop, rugăciune

De la același autor

Ultimele din categorie