Lucrările la casa celor zece copii din satul Ion Neculce continuă

19 Noiembrie 2019 16:07 Constantin Ciofu Arhiepiscopia Iaşilor

Casa familiei Ciobanu din satul Ioan Neculce, judeţul Iaşi, ridicată de Mănăstirea Hadâmbu, se află în plin proces de construcţie.

În prezent, muncitorii lucrează la partea de finisaje, iar în perioada următoare se va realiza instalaţia termică şi electrică. Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, a vizitat luni, 18 noiembrie 2019, şantierul aflat în derulare. Părintele stareţ a apreciat hărnicia echipei de meseriaşi care au reuşit într-un timp scurt să realizeze o lucrare amplă. „Ne dorim să finalizăm cât mai repede locuinţa pentru copiii nevoiaşi. Am avut sprijin din partea fiilor duhvnieşti, de la pelerinii care participă la sfintele slujbe ale Mănăstirii Hadâmbu, dar şi din partea unui grup de tineri plecaţi în străinătate. În perioada următoare, vom cumpăra mobilierul şi toate dotările necesare pentru ca această familie să aibă parte de condiţiile cele mai bune pentru traiul de zi cu zi”, a menţionat arhimandritul Nicodim Gheorghiţă.

Casa pentru cei zece copii are în continuare nevoie de sprijinul donatorilor. Până în prezent, toate lucrările deosebit de costisitoare au fost suportate de Mănăstirea Hadâmbu, de câţiva donatori, beneficiind şi de contribuţia pelerinilor care au oferit din jertfa lor pentru această casă. Persoanele care doresc să sprijine acestă lucrare pot face donaţii în contul RO75RZBR0000060000279276, deschis la Raiffeisen Bank pe numele Mănăstirea Hadâmbu. Faptele de milostenie ale Mănăstirii Hadâmbu vor fi amplificate în perioada următoare. Copiii şi familiile cu o situaţie materială precară vor primi alimente, jucării, dulciuri şi îmbrăcăminte cu prilejul sărbătorilor dedicate Sfântului Ierarh Nicolae şi Naşterii Domnului.

Citește alte articole despre: casă, ion neculce, credinţa, credincioși, slujire, slujitori, milostenie

De la același autor

Ultimele din categorie