Al-Qaeda, favorabilă creștinilor din Orient?

14 Februarie 2014 09:30 Nicolae Pintilie Religia în lume

„Noi luptăm împotriva celor care ne vor pământurile, bogățiile și sufletele. Prin urmare, cerem fraților luptători pentru libertate să oprească jihad-ul aspra creștinilor care plătesc jizya și doresc pacea.”

În contextul manifestării deosebit de violente a unor fracțiuni islamice din statele Orientului Mijlociu, dar și din nordul Africii, creștinismul este religia cea mai persecutată. Statisticile numără aproximativ 2.000 de creștini uciși, mai mult de 80 de biserici distruse, zeci de mii de refugiați din țări precum Irak, Egipt, Libia și Siria.

Victime ale unui război ce se dorește a fi „sfânt”, creștinii au fost subiectul incitării la ură și excludere în multe dintre cuvântările liderilor religioși extremiști. După valuri de sânge, principala grupare care alimentează conflictul din Orient, Al-Qaeda, promite pace cu creștinii din aceste țări.

Potrivit jurnalistului Raymond Ybrahim, liderul grupării, Ayman Al Zawahiri, a declarat într-un mesaj video că „acele conflicte cu creștinii nu au fost în interesul musulmanilor. Acolo unde s-a întâmplat, au fost victime ale liderilor locali și ale altor organizații paralele, care nu se află în subordinea noastră. Noi luptăm împotriva celor care ne vor pământurile, bogățiile și sufletele. Prin urmare, cerem fraților luptători pentru libertate să oprească jihad-ul aspra creștinilor care plătesc jizya și doresc pacea”

De la același autor

Ultimele din categorie