Atac armat în Nigeria, în timpul Sfintei Liturghii

28 Aprilie 2014 11:00 Nicolae Pintilie Religia în lume

La ora 10:00, după începutul Liturghiei la care participau aproximativ 2.000 de credincioşi nigerieni, mai mulţi soldaţi au închis uşile catedralei şi au aruncat grenade şi bombe artizanale în interiorul bisericii.

Într-o ţară în care creştinismul prinde rădăcini, lupta împotriva acestei religii devine, de la zi la zi, tot mai intensă. Boko Haran, principala formaţiune rebelă care luptă pentru a transforma Nigeria într-un stat islamic, a atacat în prima duminică a lunii aprilie catedrala romano-catolică din oraşul Maiduguri.

La ora 10:00, după începutul Liturghiei la care participau aproximativ 2.000 de credincioşi nigerieni, mai mulţi soldaţi au închis uşile catedralei şi au aruncat grenade şi bombe artizanale în interiorul bisericii. „Au fost o mulţime de explozii, creându-se haos în rândul credincioşilor, care s-au strâns cu toţii în faţa altarului”, a relatat preotul John Bakeni, pentru BBC Midlle East.

Din mila lui Dumnezeu, nu a murit nimeni, dar mai mulţi credincioşi au fost răniţi de suflul exploziilor. Cu toată această situaţie, Liturghia a continuat, la ea participând până la sfârşit aproape toată comunitatea. În cuvântul de încheiere, părintele John Bakeni a mărturisit că îşi doreşte „să moară în biserică, decât în altă parte, dacă atacurile vor continua”.

 

De la același autor

Ultimele din categorie