Copii, femei şi bărbaţi creştini, vânduţi sclavi pe internet

11 August 2014 15:14 Nicolae Pintilie Religia în lume
 

Peste o sută de oameni care au fost răpiți din Siria şi Irak au fost fotografiaţi nud, cântăriţi şi măsuraţi. Apoi, fotografiile şi datele de identificare au fost postate pe mai multe surse electronice.

Jurnalistul sirian Raymond Ibrahim a publicat, pe pagina sa de socializare online, existenţa unor anunțuri înspăimântătoare. Statul Islamic al Irakului şi Levantului vinde, pe post de sclavi, mai mulţi creştini din Mosul. Peste o sută de oameni care au fost răpiți din Siria şi Irak au fost fotografiaţi nud, cântăriţi şi măsuraţi. Apoi, fotografiile şi datele de identificare au fost postate pe mai multe surse electronice.

Majoritatea persoanelor scoase la vânzare sunt supravieţuitori ai unui conflict din aeroportul Yazidi, acolo unde soldaţii islamici au măcelărit mai mulţi bărbaţi creştini, dar şi kurzi – femeile şi copiii fiind luaţi ostatici.

Muhammad Khuzai, secretarul general adjunct al Semilunii Roșii din Irak, a numit incidentul de pe aeroportul Tal Afar, „o crimă împotriva umanității”, cerând autorităților internaţionale implicarea în situaţia îngrijorătoare din Irak.

De la același autor

Ultimele din categorie