Creștina condamnată la moarte în Sudan a născut în detenție

4 Iunie 2014 15:30 Nicolae Pintilie Religia în lume

Conform declarațiilor tatălui fetiței, femeia a născut legată fiind la mâini și fără a beneficia de o sală de nașteri. Cu toate acestea, mama și fetița se află într-o stare bună de sănătate.

Numeroase surse jurnalistice precum Al JazeeraBBC Midle East și Africa News au prezentat, în luna mai, cazul unei tinere însărcinată în luna a opta, care a fost arestată în Sudanul de Sud.

Meriam Yehya Ibrahim, de 27 de ani, creștină a Bisericii Ortodoxe Etiopiene a fost arestată în timp ce efectua demersurile pentru a primi cetățenia sudaneză. Oficialii au considerat-o de religie musulmană, ea fiind născută într-o familie mixtă: tată creștin etiopian și mamă musulmană sudaneză.

În acest context, căsătoria ei cu Daniel Wani, creștin sudanez cu cetățenie americană a fost considerată apostazie de la religia islamică. Tribunalul religios a hotărât ca tânăra să primească pedeapsa flagelării, o sută de lovituri de bici, până la pronunțarea sentinței definitive. Deși sarcina era aproape în luna a noua, femeia și-a dus la capăt sângeroasa pedeapsă, fără a renunța la credința creștină.

După două săptămâni, Agenția de Știri Libaneză a anunțat că Meriam a născut în detenție o fetiță. Conform declarațiilor tatălui fetiței, femeia a născut legată fiind la mâini și fără a beneficia de o sală de nașteri. Cu toate acestea, mama și fetița se află într-o stare bună de sănătate. În continuare, forurile internaționale de protecție și garantare a vieții fac eforturi diplomatice, pentru a obține libertatea lui Meriam și a fiicei sale.

De la același autor

Ultimele din categorie