Frăția Musulmană din Egipt cultivă plante ilegale

Traficul de arme și comerțul cu droguri care ajung la dependenții din Europa și din Asia sunt principalele surse ilegale de venit din care se finanțează lupta pentru Sharia.

Conform unui raport al Open Doors Internațional, organizația jihadististă din Egipt, denumită Frăția Musulmană, este proprietara mai multor câmpuri din apropierea muntelui Sinai. Acestea sunt cultivate cu plante ilegale, din care pot rezulta droguri. Formațiunea politică este responsabilă de evenimentele din luna august din Egipt, atunci când aproximativ 86 de biserici creștine au fost vandalizate, câteva chiar distruse complet și aproximativ o sută de creștini copți și-au piedut viața.

Frăția Musulmană tinde să devină un partid unic în toate țările din Orientul Mijlociu, scopul final fiind crearea unui stat unic, în care singura lege viabilă să fie Sharia – sau legea islamică, un stat în care comunitatea creștină nu va mai încăpea. Trebuie menționat că, actualmente, în țările orientale trăiesc peste 20 de milioane de creștini aparținând mai multor confesiuni, între care se numără și prezența a două Patriarhii Ortodoxe.

Așa cum observa și organizația Open Doors Internațional, mijloacele prin care Frăția Musulmană luptă pentru împlinirea scopurilor sale nu sunt cele mai corecte. Astfel, traficul de arme și comerțul cu droguri care ajung la dependenții din Europa și din Asia sunt principalele surse ilegale de venit din care se finanțează lupta pentru Sharia.

De la același autor

Ultimele din categorie