Gestul curajos al unui preot din Republica Central Africană

16 Februarie 2014 12:49 Nicolae Pintilie Religia în lume

 „Nu am de gând să las pe nimeni rănit în afara bisericii mele. Nu contează dacă sunt creştini sau musulmani, casa Domnului este deschisă tuturor, aici vor găsi protecţie”.

Cotidianul Christian Post Reporter a postat în ediţia sa electronică gestul plin de curaj al unui preot romano-catolic din Republica Central Africană, o ţară aflată în plin război civil. Un război de afirmare a unei secte islamice deosebit de violente, numită Balaka – formaţiune politico-confesională, care doreşte supremaţia în ţara africană.

În acest context, preotul Xavier Fagba din oraşul Boali, la nord-vest de capitala Bangui, a pus la dispoziţie biserica în care slujeşte, spre a fi adăpost refugiaţilor, indiferent de confesiune sau apartenenţă politică. „Nu am de gând să las pe nimeni rănit în afara bisericii mele. Nu contează dacă sunt creştini sau musulmani, casa Domnului este deschisă tuturor, aici vor găsi protecţie”, a declarat preotul. Acesta este un gest plin de curaj, într-o ţară în care atacurile armate sunt la ordinea zilei, iar clădirile minate de către islamişti sunt o certitudine.  

De la același autor

Ultimele din categorie