Latakia – un nou sat devastat în Siria

2 Februarie 2014 11:48 Nicolae Pintilie Religia în lume

Zece civili au fost omorâţi la biserică, iar alţi şase au căzut victime la şcoala duminicală. Oraşul se află încă sub asediu, singurele persoane care au reuşit să scape fiind câteva femei, ce s-au aciuat la o biserică în satul din apropiere.

Abdel Rahman, jurnalist pentru agenţia de ştiri libaneză News Orient, a raportat la sfârşitul lunii ianuarie devastarea unei noi localităţi populată, preponderent, de creştini – aflată în nordul Siriei. Conform sursei citate, între Frontul Al Nusra şi primarul localităţii a existat un acord verbal. Creştinii au fost de acord să plătească o taxă spre a fi liberi să îşi manifeste credinţa. Cu toate că taxa neoficială a fost achitată inclusiv în luna ianuarie a anului 2014, satul a fost ocupat duminică, 26 ianuarie.

Biserica siro-iacobită a fost devastată, în timp ce creştinii se aflau la slujbă. Zece civili au fost omorâţi la biserică, iar alţi şase au căzut victime la şcoala duminicală. Oraşul se află încă sub asediu, singurele persoane care au reuşit să scape fiind câteva femei, ce s-au aciuat la o biserică în satul din apropiere.

 

Citește alte articole despre: prigoana creștinilor, Latakia, sat devastat

De la același autor

Ultimele din categorie