Misiunea Ortodoxă din Sierra Leone luptă împotriva Ebola

28 Aprilie 2014 11:08 Nicolae Pintilie Religia în lume

În frunte cu Arhimandritul Theistocles Adamopoulos, reprezentantul Patriarhiei Ortodoxe a Alexandriei şi a Întregii Africi, mai mulţi clerici însoţiţi de voluntari din ţări ortodoxe au luat satele la pas, aducând cu ei vaccinuri, medicamente şi alimente.

Într-una dintre cele mai sărace ţări ale lumii de pe costa vestică a continentului african, Sierra Leone, populaţia este ameninţată de una din maladiile contemporane – Ebola. Cauzată de factori precum impuritatea apei, calitatea scăzută a hranei, insalubritatea oraşelor, boala face ravagii mai ales în rândul copiilor. În acest context, alături de organizaţiile internaţionale, în prevenirea şi tratarea maladiei Ebola s-a implicat şi Misiunea Ortodoxă. În frunte cu Arhimandritul Theistocles Adamopoulos, reprezentantul Patriarhiei Ortodoxe a Alexandriei şi a Întregii Africi, mai mulţi clerici însoţiţi de voluntari din ţări ortodoxe au luat satele la pas, aducând cu ei vaccinuri, medicamente şi alimente.

Aşa cum mărturiseşte Arhimandritul Theistocles, Misiunea Ortodoxă s-a implicat în salvarea „a 2.000 de copii, trataţi în trei campusuri aflate în zona Greater Freetown. Am oferit informare, discuţii şi actualizări pentru elevi, părinţi şi profesori, studenţi, preoţi şi enoriaşi în ceea ce priveşte natura infecţiei şi modul de a se proteja de contaminare”.

De la același autor

Ultimele din categorie