Oameni arși de vii în cuptoare de pâine

4 Ianuarie 2014 19:05 Nicolae Pintilie Religia în lume

Imaginea care a șocat total a fost descoperirea a două cuptoare de pâine, ce aveau în ele resturi umane arse. După părerea experților militari, în aceste cuptoare de panificație au fost arse în jur de 20 de persoane.

Adra, localitate situată în apropierea Damascului, este ultima cetate ocupată de către rebelii Al-Nusra, luptători ai primăverii arabe. Vineri dimineață, pe 20 decembrie 2013, la sosirea armatei guvernamentale siriene, au fost filmate imagini incredibile – de la șiruri de oameni executați, până la biserici distruse. Însă, imaginea care a șocat total a fost descoperirea a două cuptoare de pâine, ce aveau în ele resturi umane arse. După părerea experților militari, în aceste cuptoare de panificație au fost arse în jur de 20 de persoane.

Muhammad Al-Said, martor al atrocităților, a povestit prin ce a trecut localitatea sa în ultimele zile: „Cel mai înfricoșător a fost atunci când am mers să cumpărăm pâine și am găsit cuptoarele pline de frații noștri. Cei care au putut, au fugit la Damasc. Copii, persoane în vârstă, femei și oameni bolnavi s-au ascuns în subsol. Situația a fost, într-adevăr, teribilă”, a declarat pentru o agenție de știri Al-Said.

În doar trei ani, războiul civil din Siria a făcut, conform estimărilor ONU, peste 100.000 de victime – fără a fi socotiți răniții, mii de familii refugiate și zeci de spitale, școli și biserici distruse.

De la același autor

Ultimele din categorie