Mănăstirea Pantocrator din județul Teleorman va primi veșmântul sfințirii duminică, 26 septembrie

23 Septembrie 2021 16:14 Episcopia Alexandriei şi Teleormanului

Duminică, 26 septembrie, va avea loc slujba de târnosire a bisericii celei noi a Mănăstirii Pantocrator, cu hramurile Sfântul Ioan Evanghelistul și Sfintele Mironosițe. Slujba târnosirii va fi oficiată de un sobor de ierarhi din Biserica Ortodoxă Română și din Biserica Ortodoxă a Greciei.

Cu acest prilej, de la Mănăstirea Simonopetra din Sfântul Munte Athos va fi adusă vineri, 24 septembrie, racla cu mâna Sfintei Mironosițe Maria Magdalena. Tot vineri va fi adusă aici racla cu mâna dreaptă a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, de la Mănăstirea Panagia Dovra din apropierea orașului grecesc Veria.

Vineri, de la orele 21.00, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu, Paraclisul Sfintei Maria Magdalena și Sfânta Liturghie. Întreaga noapte sfintele moaște vor fi așezate pentru închinare. Sâmbătă dimineața, de la ora 9.00 va fi oficiată Sfânta Liturghie pentru pelerinii care vor veni să se închine sfintelor moaște, iar seara, la orele 18.00 va fi oficiată slujba Vecerniei cu Litia în cinstea Sfântului Ioan Evanghelistul. Duminică la ora 8.00, soborul de ierarhi va oficia slujba târnosirii bisericii celei mari, la finalul căreia credincioșii, bărbați și femei, vor putea trece prin Sfântul Altar. În acest timp, Sfânta Liturghie va fi oficiată la altarul de vară al mănăstirii.

„Menționăm faptul că perioada de închinare în sfântul altar a fost prelungită până vineri, 1 octombrie, pentru a se evita aglomerația și pentru ca să poată ajunge toți cei care doresc să ia parte la acest deosebit moment. Sfintele moaște se vor găsi în mănăstirea noastră până luni, 27 septembrie, la prânz. Îi așteptăm cu bucurie pe toți credincioșii care doresc să primească binecuvântare, atât de la Sfânta Mironosiță Maria Magdalena cât și de la Sfântul și Marele Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir, îi așteptăm să se atingă de mâna cea caldă și izvorâtoare de mir a Sfintei Mironosițe care L-a atins pe Domnul în dimineața Învierii”, anunţă organizatorii.

Ultimele din categorie