Mănăstirea Putna - Concertul de colinde „La poartă la Ștefan Vodă”
La Mănăstirea Putna, Concertul de colinde „La poartă la Ștefan Vodă” a avut ca invitat special corul „Mărgăritare basarabene” din Corjova.
La Mănăstirea Putna, în a treia zi de Crăciun, după Sfânta Liturghie, a avut loc tradiționalul concert de colinde „La poartă la Ștefan Vodă”.
La Sfânta Liturghie au slujit Preasfințitul Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, împreună cu Arhimandritul Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna, și clerici din România, Basarabia și nordul Bucovinei. După slujbă, împreună cu pelerinii, au ascultat Concertul de colinde.
În Anul Centenar, concertul a fost dedicat Făuritorilor Marii Uniri și generațiilor viitoare de români. Au participat mai multe coruri din zonă: Grupul vocal instrumental „Fiii Putnei” al Școlii „Mitropolit Iacob Putneanul” din Putna, Grupul vocal studențesc „Irini”, Grupul „Cununa Vicovului” al Școlii Gimnaziale „Ioan Vicoveanu” din Vicovu de Jos, Corul Parohiei Sfântul Gheorghe – Laura, Vicovu de Sus și Grupul vocal-tradițional „Ai lui Ștefan, noi oșteni” al Liceului Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus.
Alături de aceștia, două momente de suflet au fost oferite de cunoscutul interpret de muzică populară Ilie Caraș, născut în nordul Bucovinei, la Ropcea, și soții Gheorghe și Ionelia Onesemniuc, profesori din Milișăuți, împreună cu cei patru copii ai lor.
Invitații speciali ai acestei ediții au fost membrii grupului „Mărgăritare basarabene”, din Corjova, un sat pe malul Nistrului. Primarul satului, Gheorghe Ojog, a rostit câteva cuvinte de suflet după recital, spunând că „unirea trebuie să o facem noi, oamenii de rând”.
La sfârșitul concertului, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a spus că „mă rog lui Dumnezeu să se împlinească toate urările acestor minunați copii și tineri”.