Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava are un nou stareț

Marți, 1 septembrie 2020, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul l-a hirotesit stareț al Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” pe Preacuviosul părinte arhimandrit Serafim Grigoraș.

Așezământul monahal din inima municipiului Suceava, Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, are începând de ieri, 1 septembrie, un nou păstor. Părintele arhimandrit Serafim Grigoraș, slujitor al Catedralei Mitropolitane din Iași, a fost hirotesit stareț de PS Episcop-vicar Damaschin Dorneanul, fiind așezat în strana stărețească și primind toiagul păstoresc, conform rânduielilor monahale. La eveniment au mai participat părintele arhim. Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna, și părintele arhim. Nectarie Clinci, starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei.

„Nu este un act doar administrativ ce s-a împlinit astăzi. Părintele Serafim primește, alături de o decizie de numire, har și putere de la Dumnezeu pentru a împlini această slujire în Biserică, anume aceea de a povățui obștea acestei mănăstiri. Părinte Serafim, ne rugăm lui Dumnezeu să binecuvinteze acest nou început pentru Mănăstirea «Sfântul Ioan» și această nouă etapă duhovnicească în viața sfinției voastre”, a afirmat Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanu.

Originar din localitatea Eșanca, județul Botoșani, arhimandritul Serafim Grigoraș a intrat în monahism în anul 1987 la Mănăstirea Putna. Între anii 1990 - 2020 a fost slujitor la Catedrala Mitropolitană din Iași, iar în 2017 a fost ridicat la rangul de arhimandrit. Este unul dintre ctitorii Mănăstirii „Sfânta Treime” din localitatea natală.

De la același autor

Ultimele din categorie