Manifestare în cadrul programului Pro Vita, la Botoşani

În sala de festivități a Așezământului pastoral-filantropic al Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani, a avut loc duminică, 1 martie 2020, un eveniment în cadrul programului Pro Vita.

Spectacolul organizat de voluntarii Școlii de vară „Vacanța micului creștin” de la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” s-a intitulat „Fiecare viață e un dar”. Acest eveniment a avut ca scop evidențierea daunei profunde pe care avortul o are asupra sufletului. După rugăciune și binecuvântare, tinerii prezentatori Maria Faliboga și Iulian Olariu au dat definiția avortului, apoi au venit cu câteva exemple de la marii noștri părinți și duhovnici, subliniind gravitatea păcatului avortului. De asemenea, au adus câteva mărturii ale unor tinere care au trăit consecințele acestui păcat. Apoi, Corul de copii „Sfântul Ioan Botezătorul”, dirjat de Maria Faliboga, a interpretat două piese muzicale dedicate mamei: „De ziua ta, mămico” și „Mami, te ador”. În continuare, eleva Ilona Zamfir a prezentat Legendele Mărțișorului și Legenda Ghiocelului, punând în valoare frumoasa sărbătoare ce marchează începutul primăverii. A urmat piesa de teatru „Fluturi... şi o decizie importantă”, compusă de Maria Faliboga. La finalul evenimentului, părintele misionar protopopesc Petru Fercal a ținut un cuvânt de învățătură, în care a subliniat cât de grav este păcatul avortului, adică al uciderii de prunci. „Știm că păcatul desfrânării este mare, dar uciderea propriului copil, prin avort, este un păcat strigător la cer. Am amintit de vama a 14-a (a uciderii și sinuciderii) din cartea «Vămile văzduhului» – volumul 1, protos. Nicodim Măndiță. Am felicitat tinerii implicați în organizarea acestui eveniment și le-am oferit câte o carte, urmând să organizăm un asemenea eveniment și la nivelul Protopopiatului Botoşani, tot în martie, «Luna pentru viață», ca apoi să încununăm activitățile noastre cu «Marșul pentru viață», ce va avea loc în data de 28 martie 2020”, a menţionat preotul Petru Fercal.

În luna martie 2020, se organizează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, "Luna pentru viață". Genericul manifestărilor de anul acesta este „Pentru Viață. Pentru Părinți. Pentru copii”. Prin acțiunile propuse se dorește să se aducă împreună oamenii care susțin viața și să se organizeze evenimente care să se înscrie în anul omagial din Patriarhia Română – Anul omagial al pastorației părinților și copiilor.

Citește alte articole despre: copii, Pro Vita, credinţa, credincioși, scenetă, piesă

De la același autor

Ultimele din categorie