„Marşul pentru Familie”, ediţia 2016: Susţinem Familia!

Social

„Marşul pentru Familie”, ediţia 2016: Susţinem Familia!

Asociaţia „Familia Tradiţională”, membră a „Coaliţiei pentru Familie”, organizează la Iaşi, duminică, 12 iunie 2016, între orele 16:00 şi 19:00, a treia ediţie a evenimentului anual „Marşul pentru Familie”.

Mesajul pe care dorim să îl transmitem prin tema marşului din acest an, „Susţinem Familia!”, este că familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie reprezintă calea firească pentru dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a societăţii.

De asemenea, ediţia de anul acesta a Marşului pentru Familie este dedicată iniţiativei cetăţeneşti, susţinută de Coaliţia pentru Familie şi de alte organizaţii ale societăţii civile, prin care se urmăreşte modificarea articolului 48 din Constituţia României, prin înlocuirea termenului de „soţi” cu expresia „bărbat şi femeie” şi totodată se reafirmă întâietatea autorităţii parentale în ce priveşte creşterea şi educarea copiilor.

Dorim să atragem atenţia asupra faptului că problemele care se pot ivi în viaţa de zi cu zi în sânul familiilor (din cauza relaţiilor defectuoase mamă – tată sau părinţi – copii) nu îşi găsesc rezolvarea prin oficializarea şi impunerea în mentalul colectiv a unor „modele” noi, nesigure şi nefireşti de familie, ci prin implicarea responsabilă a tuturor factorilor societali în menţinerea şi îmbunătăţirea modelului de familie transmis din generaţie în generaţie.

Marşul pentru Familie este un eveniment care promovează familia firească şi frumuseţile care se nasc în mod natural din iubirea, înţelegerea  şi comuniunea mamei şi a tatălui, preocupaţi de creşterea sănătoasă a copiilor.

Începând cu orele 16.00, participanţii la marş vor fi aşteptaţi de către organizatori, ca de obicei, în Parcul Copou, apoi, la orele 17.00, se va pleca pe traseul: Parcul Copou – Universitatea „Al.I.Cuza” – Fundaţie – Piaţa Unirii – b-dul Ştefan cel Mare şi Sfânt. La finalul Marşului vor avea loc o serie de discursuri care vor evidenţia importanţa familiei în context contemporan, precum şi momente artistice dedicate.

Evenimentul face parte din seria de evenimente „Săptămâna pentru Familie 2016. Familia Tradiţională – un dar pentru umanitate”, proiect organizat de Asociaţia Familia Tradiţională Iaşi, în parteneriat cu Pro Vita Iaşi.

Mai multe detalii despre evenimentele organizate puteţi găsi pe www.familiatraditionala.ro.

 

Responsabil „Marşul pentru Familie” Iaşi:

Dr. Eugen Gazzi

Tel: 0745 327 331

E-mail: asociatiafamiliatraditionala@gmail.com

www.familiatraditionala.ro

www.facebook.com/AsociațiaFamiliaTraditionala

 

Asociaţia Familia Tradiţională este o organizaţie înfiinţată în anul 2014 şi care îşi propune promovarea şi apărarea intereselor familiei autentice şi tradiţionale, informarea societăţii civile asupra oportunităţilor, dar şi asupra pericolelor care pot afecta familia, în ansamblul ei, implicarea şi sprijinirea iniţiativelor societăţii civile care au ca scop promovarea şi încurajarea natalităţii şi sporului demografic.

Parteneri media: TVR Iaşi, Ziarul de Iaşi, Iaşi Fun, inoras.ro, Doxologia.

Citește despre: