Membrii ASCOR Iași organizează prima slujbă de priveghere din acest an universitar

Arhiepiscopia Iaşilor

Membrii ASCOR Iași organizează prima slujbă de priveghere din acest an universitar

    • Afiș eveniment
      Afiș Priveghere ASCOR Iași

      Afiș Priveghere ASCOR Iași

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, membrii ASCOR Iași vor continua privegherile și în acest an universitar. Prima slujbă de priveghere va avea loc pe 24 noiembrie, de la ora 21:00, la Catedrala Veche „Sfântul Gheorghe”, în cinstea Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina.

Sfânta Mare Muceniță Ecaterina este ocrotitoarea tuturor celor învățați, a celor care caută lumina cunoștinței. Este o sfântă care se roagă pentru tineri, pentru elevi, pentru toți cei iubitori de carte. 

Activitățile liturgice sunt importante pentru tinerii ieșeni, pentru că acesta este primul pas și cel mai important pentru comuniunea și binele pe care tinerii „îl pun la cale” prin activitățile social-filantropice și culturale.

„Privegherea a fost una dintre cele mai apreciate activități de membrii ASCOR. Nu aș mai numi-o activitate, ci este un firesc de acum pentru noi. Reprezintă un moment de comuniune cu sfinții și cu Dumnezeu, prin care ne întărim în virtute. Privegherile ne fac să ne simțim mai prezenți în mod real, ne țin treji și ne aduc în minte și inimă sens și încurajare.”, a spus Florentina Mătrescu, coordonator departament Credință-Cultură.

Tinerii ascoreni au transmis că multe dintre activitățile pe care le organizează aduc în atenție viața sfinților, pentru familiarizarea tinerilor cu modele adevărate de trăire duhovnicească și echilibru. Prin acestea, studenții au nădejdea că se vor împrieteni mai mult cu sfinții.

Citește despre: