Întâlnirea anuală a tinerilor din Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei și Luxemburgului - Thüringer Wald

În perioada 2-4 octombrie 2015 a avut loc, la Thuringer, cea de-a opta întâlnire anuală a Asociației Tinerilor Ortodocși Români din Germania.

120 de tineri ortodocși români din Germania și Austria, dar și invitați din Belgia, Spania și România, s-au adunat împreună în primul sfârșit de săptămână al lunii octombrie, 2-4 octombrie 2015, în satul de vacanță din Rauenstein (Turingia), la cea de-a opta Întâlnire anuală a Asociației Tinerilor Ortodocși Români din Germania. Anul acesta, cei 120 de tineri de diferite vârste stabiliți în diferitele țări mai sus menționate au participat la o sărbătoare a Ortodoxiei românești în țările de limbă germană.

Întâlnirea a fost organizată de tinerii ATORG din München, alături de părintele Nicolae Gilla de la parohia „Sfântul Gheorghe” din Tübingen, delegatul Preasfințitului Părinte Sofian. Locul întâlnirii, satul de vacanță „Thüringer Wald”, situat la marginea orășelului Rauenstein, în munții ce despart Bavaria de Turingia. După-amiaza zilei de vineri s-a încheiat prin rostirea rugăciunii de seară, pe care părintele Nicolae Gilla a împletit-o cu exercițiul spiritual al Rugăciunii inimii.

Sâmbătă, după rugăciunea de dimineață, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim a vorbit tinerilor despre Importanța vieții ascetice în urcușul omului spre Dumnezeu. După-amiaza însorită a fost dedicată discuțiilor în natură, în cadru a șapte grupe, având ca tematică „Revoluția digitală” a societății moderne, depresia și stresul cotidian, societatea de consum, fericirea propusă de lumea de astăzi, toate văzute în paralel cu fericirea vieții creștine. 

Seara, după Vecernia la care au slujit părinții participanți la întâlnire (părintele Nicolae Gilla – Tübingen, protosinghel Marius Cristea – Bremen, Ieromonah Athanasie Ulea – Chemnitz, părintele Cătălin Soare – St. Pölten și Ierodiaconul Ioan Popoiu – Nürnberg), toți s-au bucurat de un program artistic minunat, în care s-au combinat poezia (Luciana Oprea, Andrada Bacără, părintele Nicolae Gilla, Rodica Plășoianu) cu cântecele populare românești (grupul de copii ATORG München condus de Claudia Cătană și Elena Jurca) și virtuozitatea vioarei (Luiza Antonescu, Tudor Andrei și Andrei Ciobanu), apreciate în mod deosebit de Înaltpreasfințitul Serafim, care a lăudat numeroasele talente pe care le au tinerii români. Focul de tabără, chitara și cântecele românești vechi și noi au încheiat o zi minunată și plină de bucurii duhovnicești și tinerești, târziu către miezul nopții.

Sfânta Liturghie duminicală a fost săvârșită de soborul de preoți prezenți la întâlnire, răspunsurile liturgice fiind date de toți cei prezenți. La sfârșit, toți cei care au participat la Sfânta Liturghie în costume tradiționale au făcut o fotografie comună încurajând pe toți ca, în anii ce vin, să facă tot mai viu portul românesc. Pentru anul viitor sunt propuse înmulțirea activităților locale, vizitele între grupurile parohiale ATORG, precum și organizarea unei tabere de vară la Mănăstirea Oașa.

Sursa: http://www.mitropolia-ro.de/index.php/arhiva-stirilor/641-intalnirea-tinerilor-din-arhiepiscopia-ortodoxa-romana-a-germaniei-austriei-si-luxemburgului

Ultimele din categorie