Mitropolitul Ardealului, despre PS Gurie: „A mângâiat lacrimile multora”

22 Octombrie 2021 10:18 Episcopia Devei şi Hunedoarei

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a transmis joi, 21 octombrie, un scurt mesaj de condoleanţe clerului şi credincioşilor din Episcopia Devei şi Hunedoarei, îndoliaţi după trecerea în veşnicie a Preasfinţitului Părinte Gurie.

Slujba înmormântării Preasfinţitului Părinte Gurie va fi oficiată sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 12.00, în Catedrala episcopală din Deva, după Sfânta Liturghie.

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a transmis joi, 21 octombrie, un scurt mesaj de condoleanţe clerului şi credincioşilor din Episcopia Devei şi Hunedoarei, îndoliaţi după trecerea în veşnicie a Preasfinţitului Părinte Gurie:

„Cu ochii ridicaţi spre cer, de aici, de la Deva, conducem sufletul Preasfinţitului Gurie, prin rugăciuni, către Tatăl ceresc. A iubit locul acesta şi a organizat Episcopia Devei şi Hunedoarei, lăsând în urma Preasfinţiei Sale mărturiile unei activităţi extraordinare, atât din punct de vedere spiritual, cât şi din punct de vedere administrativ. Au venit aici foarte mulţi preoţi nu doar trişti, ci plângând. Ei îl însoţesc cu lacrimi pe Preasfinţitul Gurie, pentru că el a mângâiat lacrimile multora, îl însoţesc prin rugăciune pentru că asemenea unui păstor blând şi iubitor de turmă i-a condus pe toţi preoţii şi pe credincioşii acestei eparhii. Noi n-avem altceva de făcut acum decât să împlinim toate cele necesare pentru ca trecerea lui spre cele veşnice să fie însoţită de cuvenita cinste şi ca toate ceremoniile să fie îndeplinite după tradiţia ortodoxă. Înmormântarea va fi  sâmbătă, la ora 12.00, în Catedrala episcopală unde, de la ora 9.00, se va săvârşi Sfânta Liturghie, iar trupul neînsufleţuit al Preasfinţitului Gurie va fi aşezat la intrarea în Catedrala care i-a fost dragă şi în care a fost instalat ca primul episcop al Eparhiei Devei şi Hunedoarei. Dumnezeu să-l odihnească cu drepţii şi să mângâie sufletele tuturor celor care astăzi îl însoţesc cu tristeţe, dar şi prin rugăciune, nădăjduind ca Dumnezeu să-i răsplătească toată truda sa de doar 52 de ani”, a transmis IPS Mitropolit Laurenţiu.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Ultimele din categorie