Mobilizare pentru mătușa Marița: credincioșii din Dealu Mare construiesc o casă pentru o femeie de 86 de ani

O bătrână de 86 de ani din Dealu Mare – Dorohoi a rămas fără casă în urma unui incendiu produs la sfârșitul lunii aprilie. Având în vedere situația precară a familiei, Parohia „Sfântul Ilie”, prin credincioșii ei, a organizat o colectă pentru construirea unei noi locuințe.

Mătușa Marița, așa cum o numesc locuitorii din Dealu Mare, și-a pierdut casa dar și o anexă gospodărească în urma unui incendiu provocat de o problemă la instalația electrică. Pompierii sosiți la fața locului au reușit să salveze animalele bătrânei și să stingă focul, însă casa în care vârstnica locuia a fost distrusă. Mai multe detalii ne-a oferit părintele Ionuţ Apetrei, parohul Bisericii „Sfântul Ilie”: „O enoriașă a parohiei noastre, în vârstă de 86 de ani, a rămas fără un acoperiș deasupra capului din cauza unui incendiu care a avut loc în noaptea de 29 spre 30 aprilie. Ne-am bucurat foarte mult că familia și vecinii s-au mobilizat, s-au organizat și deja este a cincea zi de când se lucrează la noua locuință.

În urma incendiului, casa bătrânei a ars în totalitate, dar și o anexă gospodărească, un grajd. Dânsa a fost salvată în ultimele momente de către vecini, la fel și animalele din gospodărie. Din acest motiv s-a impus necesitatea construirii unei noi locuințe, de la zero.

Pentru că este o situație mai deosebită, consiliul parohial al Bisericii «Sfântul Ilie» Dealu Mare organizează o colectă la nivelul parohiei, dar și în municipiul Dorohoi, pentru a ajuta familia care trece prin momente foarte grele. Mă bucur să văd că și autoritățile locale s-au implicat într-un mod foarte substanțial.

Colecta a fost inițiată imediat după ce a avut loc evenimentul. Chiar de a doua zi s-a pus în discuție nevoia de a ajuta, de a rămâne aproape de mătușa Marița. Astfel, în următoarele zile am început să adunăm fonduri, să cumpărăm materiale de construcție pe care deja le-am pus la dispoziția familiei.

Persoanele care doresc să susțină familia care a trecut prin această situație foarte dificilă pot să ajute prin intermediul parohiei: avem la pangarul bisericii un caiet de donații, sau pot ajuta prin intermediul familiei care este în localitate”.

Cei care doresc să sprijine acțiunea parohiei și să contribuie la construcția casei pot dona aici:

Cont: RO08 RNCB 0044 0664 0267 0001

Titular: Parohia Sf. Ilie Dorohoi – Zona Dealu Mare

CUI: 19174431

Banca Comercială Română

Detalii plată: Pentru casa mătușii

De la același autor

Ultimele din categorie