Modelul declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor, disponibil online

23 Martie 2020 14:44 Social

Ministerul Afacerilor Interne a publicat zilele acestea modelul declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020.

Precizăm faptul că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Menționăm faptul că, potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie a.c.” se arată pe site-ul oficial al MAI.

Declarațiile sunt necesare doar pe timpul nopții, în intervalul 22:00 – 6:00. Persoanele care părăsesc locuinţa în această perioadă trebuie să aibă asupra lor şi documentul de identitate.

Model - Declarație pe proprie răspundere

Model - Adeverință angajator

Ultimele din categorie